Homlokzat mintavételezés, állapot felmérés

Stukkó Line életveszély elhárítás Stukkó Line életveszély elhárítás Stukkó Line Mintavételezés Stukkó Line Mintavételezés Stukkó Line Mintavételezés Stukkó Line Mintavételezés Stukkó Line homlokzat felújítás alpin technikával Stukkó Line Mintavételezés Stukkó Line homlokzat felújítás Stukkó Line életveszély elhárítás Stukkó Line életveszély elhárítás Stukkó Line életveszély elhárítás Stukkó Line életveszély elhárítás

Mintavételezés dokumentáció készítése

A legtöbb homlokzat felújítás előtt célszerű és nagyon hasznos igénybe venni a homlokzat mintavételezés szolgáltatásunkat, mely során elkészítjük a homlokzati díszítőelemek pontosan méretezett és áttekinthető rajzaiból álló dokumentációt. Több jelentős épület felújításához készítettünk ilyen részletes mintavételezési dokumentációt, melynek segítségével tudták a Megrendelőink a homlokzat felújítás munkálatait költséghatékonyan és ellenőrizhető módon lebonyolítani.

 A mintavételezési dokumentáció meghatározza a díszítmények mennyiségét, mélységét, kiállását, egymástól való távolságát és viszonyát, az ornamentika méretezett pontos profilrajzát.

.

Miért is fontos a homlokzat mintavételezése és dokumentáció készítése?

A mintavételezés során létrehozott “mintavételezési dokumentáció” főként a homlokzat rekonstruálását teszi lehetővé, mely a részletes felmérési dokumentáció elkészítéséből áll, mely biztosítja, hogy a jövőben pontosan lehessen rekonstruálni, helyreállítani a homlokzat épületszobrászati elemeit és arculatát. A homlokzat mintavételezés és dokumentáció készítés leginkább azon épület tulajdonosok számára kiemelten fontos, mely műemlék jellegű vagy akár konkrétan műemlék. A homlokzat mintavételezésével és dokumentálásával lehet biztosítani egy épület homlokzatának a jövőbeli felújítási, újjáépítési lehetőségét.

Kérje ingyenes tanácsadásunk és lépjen időben!

 

Szükség szerint elvégezzük a következőket is:

  • az ornamentikás rész plasztikai mintavételezése, dobozolása,
  • húzott párkányok tisztítása, kőpor és festék rétegek eltávolítása a részletesen méretezett metszeti rajzokból álló dokumentáció elkészítéséhez,
  • falkutatás a homlokzat eredeti színének felderítéséhez, szükség szerinti pozíciókban (minden eltérő eset felderítése),
  • a homlokzat eltérő színeinél feltár kutató ablakok nyitása a pontos rétegrend meghatározása.

 

Példák a mintavételezés dokumentációra

m1 m2 m3

Tekintse meg minta dokumentációinkat: 1. minta megtekintés, 2. minta megtekintés, 3. minta megtekintés

Kérje ingyenes tanácsadásunk és még időben lépjen és dokumentáltassa a homlokzat elemeit.

 

Homlokzat állapot felmérés

alpin homlokzat allapot felmeresSzinte minden homlokzat körüli munka előtt elkészítjük az adott homlokzat állapot felmérését, melyet dokumentálunk. A homlokzat állapot felmérés fontos, hiszen így kaphatunk a épületünk homlokzatának állapotáról hiteles, dokumentált képet.

Ne feledjük, hogy ha nem ellenőriztetjük az épület homlokzatának állapotát és baleset történik, azért felelősséggel tartozik az épület üzemeltetője, fenntartója. Ezért mindig ügyeljünk arra, hogy ha a legkisebb veszélyt vagy gyanús állapot változást vélünk, akkor kérjük szakember segítségét és tapasztalatát, hogy megállapítható legyen: fenn áll-e jelentős probléma.

Mikor érdemes homlokzat állapot felmérést kérni?

Homlokzat állapotfelmérésAmikor az alábbiak közül akárcsak egyet is tapasztalunk: (Jobb oldali képpel szemléltetve.)

  • repedést, el- vagy kimozdulást veszünk észre,
  • lepotyogó vakolat, homlokzat elemeket észlelünk,
  • deformálódik bármely elem,
  • kivételesen erősen átázik,
  • fizikai sérülést szenvedett.

Hogyan dolgozunk, miként végezzük a homlokzat állapot felmérését?

Legújabb technikával: Drón alkalmazásával

Stukkó Line Mintavételezés drónnal (5)

Cégünk a modern technikának köszönhetően egy új szolgáltatást kíván nyújtani. A drónos homlokzati átvizsgálás segítségével részletes állapot felmérés készíthetők, a hagyományos módszerekhez képest kevesebb anyagi, erőforrás és idő igénybevételével. Előny még a közeli fotókon kívül, hogy a teljes homlokzati felületről videó felvétel is készül, amely esztétikai értékén túl különösen műemlék homlokzatok dokumentálásában lehet hasznos, de minden egyéb felújítási munkánál is kiváló segédeszköz lehet, így elkerülhetjük a beállványozás és a darus kocsi által keletkezet plusz munkálatokat és költségeket.

Hagyományos módon: Alpin technikával, állványzattal

alpin homlokzat allapot felmeres

Amikor nincs lehetőség a drón alkalmazására, akkor alpin technikával közelítjük meg a homlokzatot, hogy felmérjük állapotát. A módszer előnye, hogy kézzel is megvizsgálhatóak az egyes részek, kritikus pontok, az időjárástól függetlenül bizonyos mértékig.

Továbbá igény esetén a hagyományos, állványzatos módszer is alkalmazható, melynek előnye, hogy minden kis négyzet-centiméter elérhető vele és hosszabb ideig vizsgálható a homlokzat állapota.

MENJEN BIZTOSRA: ÉRDEKLŐDJÖN HOMLOKZAT ÁLLAPOT FELMÉRÉSRŐL!

  • Oszd meg: