Homlokzat állapot felmérés

alpin homlokzat allapot felmeresSzinte minden homlokzat körüli munka előtt elkészítjük az adott homlokzat állapot felmérését, melyet dokumentálunk. A homlokzat állapot felmérés fontos, hiszen így kaphatunk a épületünk homlokzatának állapotáról hiteles, dokumentált képet.

Ne feledjük, hogy ha nem ellenőriztetjük az épület homlokzatának állapotát és baleset történik, azért felelősséggel tartozik az épület üzemeltetője, fenntartója. Ezért mindig ügyeljünk arra, hogy ha a legkisebb veszélyt vagy gyanús állapot változást vélünk, akkor kérjük szakember segítségét és tapasztalatát, hogy megállapítható legyen: fenn áll-e jelentős probléma.

 

Mikor érdemes homlokzat állapot felmérést kérni?

Homlokzat állapotfelmérés Amikor az alábbiak közül akárcsak egyet is tapasztalunk: (Jobb oldali képpel szemléltetve.)

  • repedést, el- vagy kimozdulást veszünk észre,
  • lepotyogó vakolat, homlokzat elemeket észlelünk,
  • deformálódik bármely elem,
  • kivételesen erősen átázik,
  • fizikai sérülést szenvedett.

 

Hogyan dolgozunk, miként végezzük a homlokzat állapot felmérését?

Legújabb technikával: Drón alkalmazásával

Stukkó Line Mintavételezés drónnal (5)Cégünk a modern technikának köszönhetően egy új szolgáltatást kíván nyújtani. A drónos homlokzati átvizsgálás segítségével részletes állapot felmérés készíthetők, a hagyományos módszerekhez képest kevesebb anyagi, erőforrás és idő igénybevételével. Előny még a közeli fotókon kívül, hogy a teljes homlokzati felületről videó felvétel is készül, amely esztétikai értékén túl különösen műemlék homlokzatok dokumentálásában lehet hasznos, de minden egyéb felújítási munkánál is kiváló segédeszköz lehet, így elkerülhetjük a beállványozás és a darus kocsi által keletkezet plusz munkálatokat és költségeket.

Hagyományos módon: Alpin technikával, állványzattal

alpin homlokzat allapot felmeres

Amikor nincs lehetőség a drón alkalmazására, akkor alpin technikával közelítjük meg a homlokzatot, hogy felmérjük állapotát. A módszer előnye, hogy kézzel is megvizsgálhatóak az egyes részek, kritikus pontok, az időjárástól függetlenül bizonyos mértékig.

Továbbá igény esetén a hagyományos, állványzatos módszer is alkalmazható, melynek előnye, hogy minden kis négyzet-centiméter elérhető vele és hosszabb ideig vizsgálható a homlokzat állapota.

 

Menjen biztosra: Érdeklődjön homlokzat állapot felmérésről!

  • Oszd meg: