Épületszobrászat: cégeknek és magánszemélyeknek, teljes körűen

Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat Stukkó Line épületszobrászat

Épületszobrászat

társasházaknak – cégeknek – magánszemélyeknek

Cégünk fő profilja az épületszobrászat, ezért magas minőségű munkát tudunk nyújtani megrendelőinknek az épületszobrászat hagyományos és modern technikát igénylő ágaiban is. Legyen az régi épület, kastély, homlokzat, műemlék vagy akár beltéri díszítés, cégünk vállalja a helyszíni díszítést, restaurálást, felújítást és a hiányzó elemek pótlását vagy meglévők mintavételezését, dokumentálást.

Az épületszobrász tevékenységi köre igen bonyolult és sokrétű. Régebben a helyszínen hordták fel a gipszet és úgy mintázták meg az ornamentikát. Ma már az előregyártott elemeket ragasztással és csavarozással erősítik a felületre.

Munkánk minőségének magas színvonalát referenciáink mellett szakmérnökünk ellenőrzési rendszere is biztosítja. Munkáink jó ár-érték arányát és gyorsaságát az is támogatja, hogy saját épületszobrász műhelyünkben tudunk kedvező áron legyártani szinte bármilyen formát és mintát gipszből vagy polisztirol elemből az Ön lakása, üzlete vagy irodája egyedivé alakításához.

 

Kiemelten ajánljuk a helyszíni húzással készített felületeinket, mely technológiát kevés cég alkalmazza, így speciálisnak mondható a szakmában.

A gipszből készített munkáink formavilágát és részletgazdagságát nehéz felülmúlni más anyagok használatával. A már korábban említett 3D falpaneljeinkről külön oldalon talál információkat és képeket.

Egyedi elképzeléseiket is valóra váltjuk, segítünk a lakások-épületek díszítésének megtervezésében és a szerkezeti átalakításokban.

Érdeklődjön ingyenesen, kérjen árajánlatot vagy visszahívást!

 

Az épületszobrászat művészetének eszközei:

Épületszobrászati munkák közben - Stukko Line Kft.

 • Homlokzati restaurálás, rekonstruálás
 • Boltívek: donga és keresztboltozat készítése gipszrabicból, gipszkartonból
 • Ablak, ajtó és boltívkeretezés
 • Rejtett világítás: párkányba építve, fali kehely
 • Holkerek: húzott sima tagozatos, mintás /virág, görög, gyöngysor stb../
 • Karnis takarás: húzott sima tagozatos, mintás /virág, görög, gyöngysor stb../
 • Fali és mennyezeti kazetták: húzott sima tagozatos, mintás kivitelben
 • Oszlopok: bordás /kanelúrás/, sima, sudarasodó /entázis/, csavart
 • Oszlopfők: toszkán, dór, ión, korinthoszi, kompozit
 • Rozetták: hagyományos és modern
 • Szobrok, szoborfülkék, kegyhelyek
 • Konzolok: többféle mintázattal és méretben

 


 

Hogyan készítjük el a formáinkat?

Mintázás plasztikusan: ami történhet egy fotóról, rajzról, esetleg replika készítése agyagból vagy gipszből fokozatosan felépítve, amíg a kívánt formát el nem érjük.

Mintázás faragással: gipsz vagy agyag tömbből távolítjuk el a felesleget speciális szerszámokkal véséssel, kaparással és csiszolással a megfelelő forma eléréséig. Mintázás történhet a épületszobrász műhelyünkben vagy akár a helyszínen is.

Formázás: régen a bonyolultabb mintákra enyvformát készítettek, míg az egyszerűbbekre gipsz darabformát. A modern technikának köszönhetően ma már szilikon gumiból készülnek a formák, ami kap egy gipsz ágyat és ez ad tartást a guminak.

 

További technikáink:

– restaurálás műemlék épületekről mintavétellel is,
– műmárvány készítése.

 

Speciális technikáink:

– helyszíni húzás,
– kétszer íves felületek feldíszítése.

Keressen minket bizalommal!

 • Oszd meg: