Díszítőfestés: trendi, tradicionális, egyedi

Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés Stukkó Line Díszítőfestés

Díszítőfestés:

Színek és árnyalataik hangulati befolyással vannak az életünkre otthonunkban, munkahelyünkön és minden épített környezetben is. A díszítőfestés különböző módszereivel barátságosabb, ízlésesebb és otthonosabb hangulatot teremthetünk. Díszítőfestés szolgáltatásunk segítségével a hagyományos és modern technikák-anyagok ötvözését tudjuk megvalósítani bármilyen felületen, legyen az akár gipsz, vakolat, beton, fa, fém, polisztirol vagy műanyag.

A filmdíszletek készítésénél számos alkalommal „öregbítjük” a felületeket különböző korhű hatások elérése érdekében, romos vár, antik váza, öreg templom vagy egy exkluzív szálloda.

A díszítőfestés esztétikai hatásait szavakkal nehéz leírni, ezért kérjük nézze meg referencia fotóinkat.

Kérjen ingyenes visszahívást, tanácsadást vagy árajánlatot!

 

Speciálisan szakképzett kollégáinkkal a következőket vállaljuk:

  • diszitofestes-teremaranyozás /lakk arany, metál arany és valódi arannyal készített felületek/
  • patinázás, antikolás
  • freskó festése
  • márványozás, kenhető műmárvány
  • flóderezés, faerezet utánozása festékkel bármilyen felületen
  • rekonstrukciós díszítőfestés
  • folyékony textil tapéta felület készítése

 

Díszítőfestés részletei

További szakmai részletek a díszítőfestési munkáinkról

Aranyozás

Több ezer éves múltra visszatekintő módszer. Eleinte az egyházi művészetben, majd a későbbiekben a barokk és a szecesszió korában is alkalmazták. Az aranyozás nem csak kiegészítő díszítés, hanem felületképzés is egyben. Többféle aranyozási technikát ismerünk:

  • lakk arany egy folyékony halmazállapotú anyag, amit ecsettel hordunk fel,
  • metál és az igazi arany esetén lapok vannak felhelyezve egy speciális eljárással a felületre, amit a végén az igénynek megfelelően akár még öregbítünk is

Antikolás, patinázás

A díszítőfestés egy olyan eljárása, amivel az anyag felületét olyanná tesszük, mintha öreg, régi vagy kopott lenne. Számos módszer létezik arra, hogy „öregítsük” a festékbevonatot, lehet akár visszatörléssel, dörzsöléssel. Lakkal repedezett struktúrát is elérhetünk. A restaurált kőfelületeket patinázzuk az egységes textúra elérése érdekében úgy, hogy a javító anyag egybe olvadjon a régi felülettel.


Freskó

A falfestészet olyan típusa, ahol az alap felület a friss, nedves vakolat és a festék pedig mészvízzel összekevert porfesték. A festék a vakolatréteg belsejébe jut és együtt köt meg a vele. Előnye, hogy festmények, képek élet tartama sokkal hosszabb lesz, mint a szekkóké, ami egy egyszerűbb falfestési forma és a megszáradt fal felületére hordunk fel.


Műmárvány

Dekorációs falfelület képző technika. Több rétegben rozsdamentes szerszámokkal aprólékos munkával alakítjuk ki a felszínt matt, foltos és fényes felület elérése érdekében. Hasonló végeredményt érhetünk el, mint az igazi márvány. Nedves ronggyal áttörölhető a felszíne, így megszűnnek a foltok vagy lábnyomok a falon.


Flóderezés

Bármilyen felületre /fa, fém,műanyag/ elkészíthető faerezet festés. Ezzel a több-száz éves technikával is dolgozunk, amit a mesterek szabad kézzel, úgynevezett fésűvel és ecsettel alakítanak ki. Régi és új nyílászárók, kapuk, páncélszekrények, bútorok és falfelületek újulnak meg, illetve átalakulnak. A végeredmény egy szemet gyönyörködtető igényes és időtálló megoldás.


Folyékony textil tapéta felület készítése

A régi sivár, hagyományos tapéták helyét átvette a folyékony tapéta, ami egy finom tapintású és tisztán tartható felszínt biztosít a falnak különböző színekben és alapanyagokból /pamut, len, juta/, akár csillámporral összekeverve is. Rengeteg előnye van, például: eltünteti a fal kisebb egyenetlenségeit és hajszálrepedéseit, kiváló hang és hőszigetelő, nehezen szakad, tartós, feláztatással könnyen javítható, átfesthető, jól bírja nedvességet, így vizes helyiségekben is alkalmazható, porszívózható. Felhordása történhet gletteléssel, ami simább és szórással, ami rusztikusabb és bolyhosabb struktúrájú felületet kölcsönöz a falnak. A folyékony tapétához hozzákevert adalékanyagokkal más más fényviszonyokban különböző dekorációs hatásokat lehet elérni.

 

Kérjen ingyenes visszahívást, tanácsadást vagy árajánlatot!

 

A díszítőfestés esztétikai hatásait szavakkal nehéz leírni, ezért kérjük nézze meg referencia fotóinkat.

  • Oszd meg: